شهدالعين

أسلامى .. ثقافى ..ترفيهى ..أجتماعى ..أدبى
 
الرئيسيةالبوابةالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 الكبده الاسكندراني والغايب ملوش نايب

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
سامسي المصريه
مشرفه عامه
مشرفه عامه


عدد الرسائل : 15
الدوله :
مزاجي :
الاوسمه :
  :
تاريخ التسجيل : 30/03/2008

مُساهمةموضوع: الكبده الاسكندراني والغايب ملوش نايب   الجمعة مايو 02, 2008 3:15 pm

هوا المطبخ دا مش هيتحط فيه اكله ولا ايه


نقدم اليوم الكبده الاسكندراني علشان خاطر اسكندريه واهل اسكندريه وكمان اصحاب اهل اسكندريه
استفسار: قليلي يا شهد هيا جودي من اهل ايه بالظبط علشان ننوه يعني علشان متزعلش اما قارايبنا فعطناهم شندوتش
ياله نبدا بسم الله الرحمن الرحيم
وحده وحده كله هياخد والغايب ملوش نايب يعني اللي مش هيرد علي الموضوع ده ملوش عندي حاجه تمام كده

هجوووووم:

انا اللي جبت دا كله لنفسي


الكبدة الإسكندرانى:

المقادير:

1كيلو كبدة(لحم أو دجاج)
2ملعقة كبيرة ثوم مفروم
3 حبات فلفل حار
5 ملاعق كبيرة خل
عصر ليمونتين
ملح،فلفل ، كمون،كسبرة ناشفة
3 ملاعق كبيرة زيت
طريقة التحضير:

- نقطع الكبدة أولاً قطع صغيرة ثم نضعها مع الزيت على النار و نقلبها حتى تحمر من جميع الجهات و يتغير لونها.
- نضيف بعد ذلك الخل مع الثوم و الملح و الفلفل مع الإستمرار في التقليب ، ثم نقطع الفلفل الحار و نضيفه إلى الكبدة نضع معجون الطماطم على الكبدة على الكبدة و نقلبها جيداً أخيراً نضع الليمون
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
مصطفى فهمي
المدير العام
المدير العام


عدد الرسائل : 939
مزاجي :
الاوسمه :
  :
تاريخ التسجيل : 13/03/2008

مُساهمةموضوع: رد: الكبده الاسكندراني والغايب ملوش نايب   الخميس مايو 08, 2008 10:51 am

معذرة

بعد أذنك أوعى تخليها تتحرق



الف هناء وشفاء

هههههههههههههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
سامسي المصريه
مشرفه عامه
مشرفه عامه


عدد الرسائل : 15
الدوله :
مزاجي :
الاوسمه :
  :
تاريخ التسجيل : 30/03/2008

مُساهمةموضوع: رد: الكبده الاسكندراني والغايب ملوش نايب   السبت مايو 10, 2008 9:17 pm

اهلا استاذ مصطفي لا لا لا ابدا مش هحرقها بس هتعلم طريقتها بتتعمل ازاي الاول

ههههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
مصطفى فهمي
المدير العام
المدير العام


عدد الرسائل : 939
مزاجي :
الاوسمه :
  :
تاريخ التسجيل : 13/03/2008

مُساهمةموضوع: رد: الكبده الاسكندراني والغايب ملوش نايب   الإثنين مايو 12, 2008 1:23 pm

بالتوفيق
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
مصطفى فهمي
المدير العام
المدير العام


عدد الرسائل : 939
مزاجي :
الاوسمه :
  :
تاريخ التسجيل : 13/03/2008

مُساهمةموضوع: كبدة اسكندرانى فندقية   الثلاثاء مايو 13, 2008 12:50 am

كبدة اسكندرانى فندقية

المقادير:

1/2 كيلو كبدة -
3 حبات بصل متوسطة -
5 حبات ثوم كبيرة -
3 حبات فلفل حلو اخضر او ملون -
3 حبات فلفل حار صغير -
ملح وفلفل -
ملعقة صغيرة بهارات -
1/4 كوب زيت ذره للتحمير .


الطريقة:

يقطع البطل والفلفل والثوم قطع صغيرة جدا
يوضع الخليط مع الكبدة مع الملح والفلفل والبهارات
يوضع الزيت على النار حتى يحمى الزيت
يوضع الخليط على الزيت ويقلب دقيقة
ينقل الخليط على نار هادئة جدا
يترك الخليط ويقلب كل 10 دقائق لمدة 40 دقيقة
تقدم مع الطحينة وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
محمود احمد
أمير المنتدي
أمير المنتدي


عدد الرسائل : 1250
العمر : 30
مزاجي :
الاوسمه :
  :
تاريخ التسجيل : 13/03/2008

مُساهمةموضوع: رد: الكبده الاسكندراني والغايب ملوش نايب   الأحد أغسطس 10, 2008 12:26 am

الف هناء وشفا

مشكوووووووووووووووره


وننتظر المزيد

_________________
ياليتنى كنت زمنك لكي اقبل قدمك يا سيدي يا رسول الله

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
الكبده الاسكندراني والغايب ملوش نايب
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
شهدالعين :: الاسره والطفل :: مطبخ العائله-
انتقل الى: